Acıya tepki veren deri üretildi
RMIT Üniversitesi araştırmacıları, yaptıkları çalışmada acıya tepki veren deri ürettiklerini açıkladı. Peki bu ne işe yarayacak?

RMIT Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan bir açıklamada acıya tepki veren bir elektronik deri üretildiği belirtildi. Bu deri hakkında bazı bilgileri açıklayan ekip, çeşitli bilgiler paylaştı.
Günümüzde robotların insanlara benzemesi ve daha gerçekçi tepkiler verebilmesi için çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalardan birisi de elektronik deri üretimi konusunda olmakta. Daha öncesinde buna benzer bir çalışma yapılmıştı. Bu çalışma ile birlikte dokunmaya tepki veren bir deri üretilmişti. Yeni çalışma ile arasındaki farkı ise birinin dokunmayı birinin acıyı hissetmesi.
Intel 11. nesil işlemciler için yeni logo tasarımlarına geçti
Acıya tepki veren elektronik deri üretimi gerçekleştirildi
RMIT Üniversitesi araştırmacıları yaptıkları bir çalışmada acıya tepki verebilen elektronik deri ürettiklerini belirtti. Protezler ve robotlar için önem teşkil eden bu durum, gelecekte yerini alabilir. Şu anda henüz test aşamasında olan ürün basınç ve sıcaklık gibi çeşitli verilerden yardım alarak tespit yapıyor. Yapılan testte elektronik deri verilerin tepki verecek seviyeye ulaşmasında sinyal göndermesini sağlıyor. Bu sinyal sayesinde uzmanlar sistemin çalışıp çalışmadığını anladı.
Son derece ince bir yapıya sahip elektronik deri üzerinde basınç ve sıcaklık sensörleri ile bellek hücreler yer alıyor. Tasarımın insan duyularını, sinir yollarını ve nöronları taklit ettiğini belirten araştırmacılar, projenin henüz prototip aşamasında olduğunu da belirtiyor. Bu proje ile birlikte protez kullanan insanlar tehlikeleri önceden fark edebilecek, robotlar daha gerçekçi tepki verebilecek.
Bizi Google News üzerinden takip edin, haberleri kaçırmayın.
Bir önceki yazımız olan Intel 11. nesil işlemciler için yeni logo tasarımlarına geçti başlıklı makalemizde 10 nm, 11. Nesil ve 11th Gen hakkında bilgiler verilmektedir.