1. Ana Sayfa
  2. Mobil Uygulamalar
  3. WhatsApp’ta Bulunan Hesap Bilgilerini Paylaş Özelliği Nedir? Nasıl Kapatılır?

WhatsApp’ta Bulunan Hesap Bilgilerini Paylaş Özelliği Nedir? Nasıl Kapatılır?

WhatsApp’ta Bulunan Hesap Bilgilerini Paylaş Özelliği Nedir? Nasıl Kapatılır?

Özellikle Türkiye’de iletişimin en önemli birimlerinden biri haline gelen WhatsApp, artık genç yaşlı herkes tarafından kullanılmaya başlandı. Gerek birebir mesajlaşma olsun gerek grup mesajlaşma olsun sesli ve görüntülü arama dahil bir çok özelliğe sahip,WhatsApp uygulaması artık hemen hemen tüm cep telefonların vazgeçilmezi haline geldi. Son günlerde yapılan güncellemelerle WhatsApp Gif gönderebilme özelliğini de kullanıcılara sundu.

Hesap Bilgilerimi Paylaş Özelliği Neyi İfade Ediyor?

Bilindiği üzere WhatsApp, Facebook‘a ait bir uygulama işte Hesap Bilgilerini Paylaş Özelliği sayesinde Facebook sizin bilgilerinizden faydalanarak sizlerin isteyeceği ve ya beğeneceği reklamları sizlerin karşına çıkarıyor. Bununla beraber bu bilgiler ile karşınıza hoşunuza gidecek insanları,grupları ve sayfaları da çıkarmayı amaçlıyor. Kısacası sizin telefon ve kişisel bazı bilgilerinizi alıp sizlere daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor. Fakat bu bir çok insanın karşı çıktığı bir durum haline gelmiş durumda. Bazı insanlar bu bilgilerin başka amaçlar doğrultusunda kullanıldığı fikrine de sahip. Yine de Facebook bu iddiayı reddedip bilgilerin yalnızca daha iyi hizmet sunmak için kullanıldığını açıkladı.

Aliexpress TR

Peki Bu Özelliği Nasıl Devre Dışı Bırakırız?

Android cihazlar için yapmanız gereken işlem oldukça basit. Öncellikle WhatsApp‘a girin ve sağ kösede bulunan “üç nokta” ikonuna tıklayın. Açılacak olan bölümden “Ayarlar” sekmesini seçin daha sonra “Hesap” sekmesine tıklayarak “Hesap bilgimi paylaş” özelliğini etkisiz hale getirin.

Ios cihazlar için burada da çok basit bir işlem uygulayarak bu özelliği devre dışı bırakmanız mümkün. Yine WhatsApp uygulamasına giriş yaptıktan sonra yukarıdaki gibi “Ayarlar” bölümüne girip “Hesap” sekmesini seçiyorsunuz. Buradan “Hesap bilgimi paylaş özelliğini” devre dışı bırakabilirsiniz.

Şunu belirtmekte fayda var bu özellik yalnızca Facebook hesabınızda telefon numaranız kayıtlı ise WhatsApp üzerinde gözüküyor. Eğer telefon numaranızı Facebook hesabınıza eklemediyseniz bu özellik hiç var olmayacaktır. Kısacası kapatmanız da gerekemez.

Bir önceki makalemiz olan Apple, 2016 Yılının En Çok İndirilen Uygulamalarını Açıkladı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Yorum Yap

Yazar Hakkında

Bilim, teknoloji konularıyla ilgilenen ve video oyunlarını seven bir kişi olan Faris, yaklaşık 3 yıldır bu konularla ilgili makale ve haberler yazıyor. 24 yaşında olan Faris ayrıca İngilizce çevirmenlik bölümünde okuyor.

Yorum Yap