Yönetici Olarak Çalıştırmayı Kapatmak

Windows yüklü bilgisayarınızda yönetici olarak çalıştırma işlemi yaparken önünüze “Yönetici Olarak Çalıştır” ekranı gelmiştir. Bu ekran, sistem dosyalarında değişiklik veya Windows ayarlarında yapılan değişiklikler olduğunda sizi uyarır. Eğer sisteminizde 3. parti uygulamaların yaptığı değişiklikleri bilmek istiyor ve güvenli bir sistem deneyimi yaşamak istiyorsanız bu işlemi kapatmanız önerilmez. Bu yazımızda size bu olayı kapatmayı anlatacağız.

Yönetici Olarak Çalıştırmayı Kapatmak

Öncelikle başlat menüsünden Denetim Masası‘na giriyoruz. Eğer girmeyi bilmiyorsanız Başlat Menüsü logosu ile R tuşuna basınız. “control” yazınız ve uygulamaya giriniz. Bu işlemi yaptıktan sonra aşağıdaki menü karşınıza gelecektir. Bu menüden Kullanıcı Hesapları kısmına giriniz.

Sonrasında tekrardan Kullanıcı Hesapları kısmına giriniz.

Related Post

Bu kısımda sizin şu anda kullandığınız aktif hesap gözükecektir. Sağ tarafta hesap bilgileriniz, sol tarafta hesabınızı ayarlayabileceğiniz seçenekler belirir. Seçeneklerin en altında yer alan Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarını Değiştirin bağlantısına tıklayın.

Buradaki ölçek barı ile nasıl kullanmak istediğinizi ayarlayabilirsiniz. İsterseniz en üst düzey güvenlik sağlayabilirsiniz, isterseniz en alt düzeye indirip hiç bir uyarı almadan kullanabilirsiniz.

En üst düzeye ayarladığınızda bilgisayarınızda Windows ayarları ve bilgisayarda yapılan değişikliklerde sizi uyaracaktır. Eğer en alt düzeyde ise 3. parti uygulamalar tarafından yapılan değişiklikler olduğunda Windows sizi uyarmayacaktır.

Bir önceki makalemiz olan RAM'ınızı Disk Olarak Kullanın başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Mucosoft:

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.